Inspirerande personer – Svärmor

I min närhet finns det många människor som på olika sätt inspirerar mig i mina miljöidéer. Ingen som kör miljövänlig 100% eller genomgående i hela livet/livsstilen. Men många som gör små och stora saker som är klimatsmarta kanske utan att de själva tänker på det. Min plan är att skriva en serie med ett inlägg om varje av dessa personer och sedan försöka implementera deras bra sidor i mitt eget liv. Det är planen. Nu kör vi. Först ut är svärmor.

Varje gång vi är hemma hos svärmor kommer det fram en grej som visar sig vara en annan grej från början. Till exempel senast var det en gammal åkpåse till en för länge sedan uppväxt bebis som blivit en slags dyna till en sadel och sedan dyna till en stol. Väldigt smart att återanvända  saker man inte längre behöver till sånt man behöver. Gången innan talades det om ett gäng tygblöjor som blivit bandage till en hästhov.

Min svärmor kan också konsten att ge presenter som är begagnade. Av någon anledning är det nästan tabu att ge begagnade presenter. Väldigt dumt egentligen, när man själv mest köper begagnat varför inte också ge begagnat? De presenter vi fått av henne är som gamla släktklenoder. Vi har blivit väldigt glada för allihop, det känns liksom ännu mer personligt att få. Hon har fotat/kopierat av släktens fotoalbum och gjort fotobok av dem, det är ju sånt man nästan aldrig får chansen att äga i annat fall och nu kan alla barnen/syskonen få varsin av mormors fotoalbum. Nu till jul fick vi ett sett med julmuggar, handmålade och hur fina som helst. Hade de inte varit från hennes mor hade det nog blivit en sån där julklapp som mest stod i skåpet och gav dåligt samvete. Nu är de istället fint arv och massa minnen (för min sambo då) och det känns som en ynnest att vi fick dem!

Sjukt smart att gå på presentjakt i det egna huset istället för att springa runt på stan och leta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s