Jag går inte utan dig

Min svägerska och jag hade ett litet samtal om hur man bemöter barn i olika situationer och hon lyckades formulera något jag tänkt på så fint. Kommer inte ihåg var du sa att du hört det Ninni men du kanske kan fylla på här?

Jag har sett situationen så många gånger, oftast i mataffären men även lekplatsen, BVC, parken…

Föräldern vill gå hem men barnet är upptaget med något. Föräldern säger till barnet att komma, barnet går åt ett annat håll/säger nej/svarar inte alls. Föräldern blir mer frustrerad och säger efter ett par vändor tillslut: Kom nu annars går mamma/pappa utan dig. Barnet börjar gråta och föräldern får komma och hämta hen.

Ännu har jag inte haft anledning att tänka på vad jag själv skulle säga i en sådan situation eftersom mitt hjärtegryn är så liten än men jag har känt att jag i alla fall INTE vill säga som jag beskrev ovan.

Ninni sa att man istället kan säga: Vi måste gå nu så jag vill att du kommer för jag går inte utan dig. Fantastiskt att något som egentligen är så självklart ska vara så svårt att tänka ut. Det är ju just det alla föräldrar menar. Ingen lämnar ju faktiskt sitt barn i mataffären så det är ju bara ett tomt hot. Och att hota mitt barn med att jag skulle överge det känns inte alls bra. Att däremot försäkra barnet om att jag aldrig skulle gå utan henom och att jag därför vill att hen ska följa med så vi kan gå hem tillsammans känns helt rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s