Bytardag

Igår var jag inbjuden till ett Swop Party. Eller klädbytarfika kanske är en mer exakt beskrivning. Vi blev tre tjejer som bytte, men trots att inte så många kom så hittade vi alla flera plagg vi ville ha. Vi hade med oss typ 20 – 30 plagg var och alla tog med sig 2 – 3 hem. Resten skänkte vi i en insamlingscontainer till förmån för fattiga i Östeuropa. Jag tog även med lite märkesgrejer hem som jag ska prova att sälja på komission i en affär i närheten. Blir det någon vinst ska vi dela på den.

Detta är nog mitt nya favoritsätt att bli av med kläder jag rensat. Det var jättekul att se att någon annan tyckte om och passade i mina kläder och jag fick själv med mig tre plagg jag redan börjat använda. Dessutom hade vi så klart väldigt trevligt under tiden när alla provade. Vi pratade massor om hur man gör med utrensade kläder och hur bra vi är på att rensa. Högläsning ur minimalisternas blogg blev det med. Vilket fest!

Den tjejen vi var hemma hos började rensa på alla möjliga ställen när vi väl kommit igång, fast hon sa att hon inte hade något som skulle rensas dagen innan. Att vi toppade det hela med att gemensamt skänka allt överblivet var en stor bonus. Jag hade mest med mig kläder som stått i en låda på vinden ett par månader. Min tanke var att prova att inte hade dem i garderoben ett tag och se om det var lättare att slänga ut dem sen. Det var det helt klart! Jag slängde ut mycket mer nu när jag blev inspirerad av de andra än vad jag skulle gjort om jag rensade själv. Jag blir liksom lite feg när jag måste tänka själv om jag borde spara eller skänka. Jag vet ju egentligen att jag inte använder kläderna och att jag egentligen inte tycker om dem, men så står jag ändå där och tänker att det kan vara bra att ha. I reserv typ. (kanske är det som minimalisterna skriver i detta inlägg) Mycket bra metod helt enkelt! Nästa gång borde vi vara hemma hos oss så jag rensar lite extra när väl alla är här och bidrar med utrensningsstämning.

Idag fick jag ett mail från en annan tjej i bekantskapskretsen som också börjat rensa och nu frågade var hon skulle lämna grejerna så de kommer till nytta. Känns härligt att det till och med gav ringar på vattnet.

Detta kommer vi göra om!

 

3 tankar om “Bytardag

  1. Ja, gör det, det var faktiskt toppen!
    Eftersom vi visste innan vilka som skulle komma var det också flera plagg som vi tagit med oss för att vi tänkte att det skulle passa på en av de andra.
    Så klart får man ju även komma om man inte har något att byta, tanken var att den personen då skulle stå för fikat. Men denna gången rensade ju fikabakaren tillslut mest av oss alla!

  2. Pingback: Garderobsinventering – tröjor | Händelsevis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s