Från en dag till en annan

Igår hade jag en sådan där dag när allt bara kändes skit hela dagen. Jag sov dåligt. Jag var tvungen att gå upp tidigt. Det gick dåligt på skolan. Ingen trevlig människa var där och höll mig sällskap. Precis innan jag skulle hämta på förskolan (detta är ju alltid dagens höjdpunkt!) fick jag ett jobb-sms som meddelade att jag hade ett extrainsatt möte om 23 timmar. I en stad tre timmar bort. Sms-konversationen plingade vilt i fickan medan jag försökte ta vara på nuet med min son. Fast jag kunde inte släppa tanken på det där mötet även om jag inte deltog i sms-kedjan. Jag var trött hela kvällen och försökte komma ikapp med massa grejer som måste fixas för att vardagen över huvudtaget ska fungera här hemma.

Idag däremot. Då hade jag sovit bra. Vaknade utvilad och glad. Mötet blev flyttat en dag. En annan jobb-grej nästa vecka blev inställd. På skolan träffade jag trevligt folk och hade givande semenarier. Inget störde min eftermiddag med lilla hjärtegrynet, middagen var lättlagad och god. Alla saker som hopade sig igår är nu fixade och jag kan sitta lugnt i soffan och blogga. Jag har till och med hunnit med ett litet DIY som måste torka lite innan det kan visas upp här.

Som svart och vitt känns dessa två dagar. Att en natts sömn kan göra så stor skillnad! Idag är jag tacksam för mitt jobb, känner mig ihågkommen av mina vänner, älskad av min familj. Jag är sådär skönt trött som man är kl 22 en vardag, mätt och frisk. Igår var jag bara stressad, trött, hade ont i magen och kände att jag försummar allt för det där jobbet skull.

Sov på saken, det ska jag försöka komma ihåg nästa gång jag har en sådan där dag. Funkar det för er med?

5 thoughts on “Från en dag till en annan

  1. Ja sömn kan ju faktiskt vara det absolut viktigaste man kan ägna sej åt ibland! Allt blir liksom lättare att hantera när man är utsövd. Heja dej!

  2. Sömnen är så viktig! Jag är känslig för att sömnen störs. I perioder håller jag upp med kaffet för jag vet att jag sover sämre om jag dricker för mycket kaffe. Sen har jag märkt att jag har svårt att somna om jag sitter för sent framför datorn. När jag ska köra bil långt nästa dag har jag också svårt att somna, men när jag ska åka tåg sover jag gott. Jag tror jag spänner mig inför bilkörningen eftersom det är så mycket trafik och då blir jag stressad som i en ond cirkel eftersom man blir en sämre bilförare när man är trött! Förresten så är det Samåkningsdagen på fredag 🙂

  3. Ja, tåget är ju rena semestern om man jämför med bilen (i alla fall när det funkar som det är tänkt)
    Samåkningsdagen säger du, aldrig hört om innan men nu när jag vet ska jag leta upp någon att åka med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s