Vårkläder och mammanojor

Pico Overall
Nu är våren verkligen här! Krokusarna lyser lila i hela parken och fåglarna sjunger för full hals. Alla komma ut och strosar i parken igen, grannar vi inte sett på flera månader träffar vi plötsligt på ute i rabatterna. Livet är lättare och härligare på alla sätt. Vi har fått ett nytt I-lansproblem här hemma. För vad ska man klä på en springig liten två-åring så att han varken blir för varm eller för kall? Hittills har vi tagit overallen till förskolan eftersom vi inte riktigt vet hur länge de ska vara ute på morgonen och ibland är ju mornarna fortfarande kalla. När vi går ut hemma tar vi fodrade jeans, varm jacka, vårskor och tunn mössa. Blir han kall kan vi lätt gå in. När vi är med håller vi igång hela tiden, då håller man ju sig varm på ett annat sätt än om man sitter still. Men jag är osäker på om de gör det på förskolan.

Idag när jag hämtade klockan 3 var det riktigt varmt i luften. Overall och vinterskor kändes inte rätt längre. I höstas körde vi stickad tröja och regnbyxor under den tid som kändes för varm för overall och för kallt för bara jacka. Jag har också tänkt tanken att fixa någon slags canvas- eller jeansoverall, ungefär som den från MiniRodini på bilden, fast den finns förstås inte för 2-åringar. Det riskerar ju inte att bli så svettigt som regnkläder men kanske är det inte tillräckligt tätt i vinden? Oh dessa mammanojor…

Bildkälla

2 thoughts on “Vårkläder och mammanojor

  1. Skalkläder har vi funderat på men inte skaffat än. Regnbyxorna duger ju men kanske hade det varit bättre med skalbyxor. Osäker där. Ni känner inte att det är samma funktion?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s