Hotellkitad

Det händer att vi bor på hotell hela familjen. Oftast för att en av oss föräldrar jobbar på annan ort och får hotell betalt av arbetsgivaren. Resten hänger med, hänger runt och upptäcker en annan stad. Som en liten extrasemester alltså. Just nu är vi på en sådan. I detta fallet har vi fått hotellet som ”betalning” för ett jobb min sambo gjort. Händer ofta i vår bransch att man får betalt i prylar/tjänster/dylikt som inte genererar några arbetsgivaravgifter. Det är ju förstås alldeles ohållbart i längden eftersom man inte heller får SGI, pension eller försäkringar. Men som en liten extrakrydda i tillvaron när man redan har en månadslön funkar det ju. Hur som helst. Detta skulle inte alls handla om obetalt arbete utan om vad som kan vara käckt för en barnfamilj att ta med på hotellvistelse. Här kommer en liten lista:

 • Blöjkit – vi har övergivit vår stora skötväska nu eftersom grynet är lite äldre och inte lika mycket saker behövs, men har ändå en separat påse med dragkedja och handtag att lägga lite bytgrejer i. Hemsytt underlägg för att täcka skabbiga skötbord, blöjor i en liten necessär, handsprit om det är en utebytning, ekologiska våtservetter från Naty om man inte har vatten, ombyteskläder och små påsar att ha gamla blöjor i.

bild 1-18På bilden fattas burken eftersom den var helt kladdig och ofotogenisk. Istället tog jag med disk-kitet 🙂 Tyggrejen i bakgrunden är en perfekt anpassad liten väska. Skärbrädan går in som hand i handske och kniven ligger skyddad och spetsar inget. Tror egentligen den är till för ett block.

 • Minipicknick-kit – skärbräda, kniv, sked, två gafflar, en förvaringsburk för frukt och sånt till mellanmålet.
 • Disk-kit – ekologisk disksvamp från sonette, liten flaska med diskmedel, också sonette fast överfylld i mindre flaska. Diskmedel duger utmärkt att tvätta kläder också. Mycket praktiskt att ha när man inte har en tvättmaskin med sig 🙂
 • Underlägg till sängen. På vissa hotell får man ett läskigt, eventuell PVC-innehållande-underlägg i resesängen, på andra, ingenting. Vi tycker det känns bra att ha med ett eget, dessutom kan man ha det i stora sängen om barnet inte vill sova i resesängen. (Detta är exakt vad vårt gryn inte vill just nu)
 • Utflyktsryggsäck – en lite mindre ryggsäck att packa dagens utflyktsgrejer i. En av våra reklamkånken fick följa med, den rymmer blöjkitet, regnkläder, picknickgrejer och nödvändigheter utan problem.
 • Har vi barnvagnen med oss (denna gången fick den åka med, förra struntade vi i den, lite beroende på vart vi ska just nu. Är vi någonstans där vi åker mycket bil behövs den inte, är vi utan bil tar vi med den) hänger vi på den några Brio-påsar med saker: regnskydd, myggnät (nu på sommaren) solskärm och liten filt. Filten dubblar som utflyktsfilt. Nu på sommaren tycker jag att det är bra med ett lakan i barnvagnen för att det inte ska bli så svettigt att sitta där. Vi tar ett barnpåslakan och viker ett par gånger. Är det bara ett lager tycker jag det blir svettigt, det krävs några för att slippa syntetkänslan mot huden av vagnen.
 • Torklappar, servetter och en haklapp – vi tar några av varje och sprider ut i olika fickor för att alltid ha en till hands om det ska ätas jordgubbar eller annat kladd. Minskar också risken att bli frestad att ta fram våtservetter för kladdiga händer. Inte ens med våra eko-Naty torkar jag händer och mun med våtservett. Kemikalier blir kvar på huden och risken är stor (om inte garanterat) att man får i sig dem.
 • Fäskingplockare, barnalvedon, solskyddskräm, zinkkräm, saltlösning till näsan följer alltid med bland de allmänna badrumsgrejerna.

bild 3-14

 • Lite extra sysselsättning både för barnet och de vuxna. På hotell finns ju inte massa roliga saker som när vi åker och hälsar på och bor hemma hos någon. Alltså tar vi med ett par böcker (man kan ju också uppsöka det lokala biblioteket och låna några på plats) någon leksak och alla favoritdjuren. Till mig tar jag med dator + lurar och en liten virkning/stickning. Sambon väljer oftast bok och musik. Denna veckan turas vi om att vara hemma på rummet på kvällarna när hjärtegrynet sover och då kan det vara bra med något att göra. Egentligen borde jag passa på att sova men det är något med att sova och ”passa på” som inte riktigt går ihop…

bild 2-17

 • Handväska i förminskat format – skönt att slippa bära runt på handväskan också när vi redan har massa andra väskor. Istället har jag lagt över det nödvändigaste i ett gammalt pennfack.
 • Kläder, extra skor, regnkläder, badkläder, och allt sånt där vanligt man släpar runt på såklart.
 • Glöm ej extra ombyte till dig själv. Vi lurar oss ibland att vi inte behöver det nu när grynet är så stor men glömmer att kladdiga händer fortfarande förekommer. Vår egen klantighet verkar också snarare ökat med barn än innan. Numera tror vi aldrig att det räcker med ett par byxor (det paret man har på sig när man åker) för att vara borta en långhelg.

Vi packar i olika packpåsar för att hålla reda på allt och kunna packa upp på rummet utan att det blir kaos. På så sätt får jag även användning för många (19 stycken för att vara exakt) av mina väskor och fodral som jag ju nu vet att jag har. Två flugor i en smäll 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s