Fånga dagen

Sommar. Solen lyser, himlen är klarblå. Äntligen uteväder! Äntligen stranden! Äntligen värmen, äntligen solen! Så få av dessa dagar får vi här i uppe i norden att varje liten soldroppe noga ska fångas, vaktas, tas till vara, förvaras och förvandlas till oförglömliga sommarminnen. Fånga dagen, fånga det lilla underbara ögonblicket, släpp det aldrig, föreviga det och kom ihåg att NJUTA!

Suck.

Jag får bara panik av denna PRESS att njuta och ta till vara. Jag orkar inte fånga varenda liten dag. Orkar inte minnas och förvara för evigt.

Kom ihåg att livet är förgängligt, en liten pust så är det borta och du tog inte till vara tillräckligt och njöt inte och fångade bara någon enstaka dag här och där.

Jag förstår ju att uppmaningen ”fånga dagen” mer syftar på att vara närvarande i nuet än att faktiskt maxa alla dagar men ibland känner jag mig bara så less på uppmaningen att ta till vara. Når du inte ditt fulla potential eller gör det mesta möjliga av ditt liv/din semester/din dag kan du lika gärna inte göra något alls. Jag orkar inte fylla alla dagar med liv och glädje och upplevelser. Livet är det som sker medan vi är upptagna med att planera nästa upplevelse. Jaja, men gör det verkligen någon då? Måste livet alltid fyllas till max? Måste alla dagar fångas? Måste jag nå min fulla potential? Tänk om jag är helt nöjd med att vara medioker? Och helt nöjd med att göra ingenting alls vissa dagar? Trots att solen skiner och semestern ska semestras?

Ibland behöver jag bara ett hål med ingenting. Inget fångade eller uppfyllande eller ta till vara. Inget skapande av minnen, inget njutande i nuet. Inte få något gjort och bocka av på en aldrig sinande att göra lista.

Fånga på ni alla semesterfirare, jag tar en kopp kaffe. INNE!

4 tankar om “Fånga dagen

  1. Man kan behöva ta pauser från fångandet av dagen. Jag tror att man uppskattar upplevelser mer om de kommer med lite mellanrum och vila däremellan. Helt ok att sitta inne och ta det lugnt om man vill. Återhämtning är ju också viktigt.

  2. Gillar ditt inlägg! Känner absolut en sommarstress. Och så ska man raka sina vita ben innan man kan gå ut och njuta av sommaren… När barnen har tråkigt eller har ”ingenting att göra” brukar jag säga att det är viktigt att kunna ha tråkigt för annars vet man inte när man har roligt. För mig är tråkigt ett rätt så skönt ord nu förtiden, det betyder att det är ok att göra ingenting.

  3. Ibland känns det för mig som att jag måste över tråkighetsspärren för att kunna bli riktigt utvilad och återhämtad. Att tråkigt liksom bara är ett steg på vägen. Men det är lätt att aktivera sig för att bota ledan fast jag egentligen borde ha lite mer tråkigt för att kunna bli kreativ på riktigt igen. Låter kanske flummigt men du kanske fattar ungefär?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s