Året som gick

En endaste liten självande vecka är det kvar av 2015 och jag ska följa upp mina nyårsmål för året. Jag har redan gjort en halvårsuppdatering i augusti så egentligen är det ju bara frågan om en liten sammanfattning av alltihop.

Nu känns det som att året gick otroligt fort men när jag tittar på målen känns det längesedan och som att jag ändå kommit en bit sedan dess.

I alla fall, så här gick det:

Jobbet

Jag slutade jobba i Karlskrona i maj och har sedan dess läst på heltid igen. Jag hade ingen aning om hur det skulle bli med jobb under hösten men hoppades på att några småuppdrag skulle dyka upp och så blev det också! Jag har haft fler erbjudanden än jag kunnat tacka ja till och det är jag så tacksam för! Man vet aldrig hur det är med frilandbranschen och ibland finns det i stort sätt inget. Men eftersom en frilansare här i Malmö fick mitt gamla jobb i Karlskrona öppnade det massor med dörrar för mig här. Vilken tur!

Skolan

Skolan har jag kanske inte varit i så mycket som jag borde. Jag klarade höstens kurser men har fortfarande en gammal rest hängande efter.

Ekonomin

Jag har några gånger under hösten funderat på varför det känns som jag jobbar så mycket (så himla mycket är det ju inte) men får så lite i lön och nu veckan innan jul fick jag mitt svar. Det var helt enkelt för att flera av mina uppdragsgivare (det blir så vansinnigt komplicerat när man jobbar på många ställen) missat att betala ut lön eller betalt för lite. Jag har alltså en hel del pengar som kommer under januari. Skönt!

Annars har jag flera gånger under senhösten och december tänkt att jag inte tänker så mycket på pengar längre. Det låter ju konstigt men så är det. Vi har det vi behöver och på ett sätt är det befriande att inte ha massor. En ny budget lovade jag för ett år sedan men det har ännu inte blivit av.

Amorteringen skrev jag om för ett år sedan och strax efter gjorde min sambo en större inbetalning vilken kommer upprepas i år. Sammantaget betyder detta att vi nu är nere på 59% belåning på lägenheten. Det känns ju jättebra även för mig fast det inte är de pengar jag tjänat som betalat lånet.

Hemmet

Lite har jag kanske rensar men inte så mycket som jag hoppats. De där prylarna vi skulle skaffa har vi inte skaffat. När stavmixern gav upp helt lånade vi grannarnas med löfte om att lämna tillbaka efter jul. Ska skaffa en egen i mellandagarna och göra lite reserch på vilken. Läste EkoPappans inlägg och förfasades. Måste ha en som inte läcker läskigheter!

Huset

Inget hus. Ingen letning. Inga visningar. Kanske har drömmen avtagit något.

Istället har vi möblerat om rejält och lägenheten känns nästan som ny! Tror vi bor kvar ett par år ändå.

Hälsan

Träningen var igång bra i början av hösten men upphörde helt när jag fick en rejäl förkylning och var helt däckad i över en vecka. Har aldrig tidigare varit så förkyld! Förstår nu alla män som klagar på sina evighetsförkylningar. Sedan kom jag igång igen men hindrades i början av december av ännu en sjukdom. Fortfarande har jag något knörvel på stämbanden så alla tilltänka lussetåg blev inställda och julkonserterna likaså. Hjärtegrynet tajmade även han in sin influensa så om det var vabb eller sjukdom som hindrade mig är ännu oklart.

Nyttigheten försöker jag fortsätta med även fast november är över men att det ska hålla novemberhårt hela 2o16 har jag ingen större förhoppning om. Lagom är bäst och kan jag få vardagsmaten att funka räcker det bra.

Garderoben

Jag är så nöjd med min kapselgarderob! Nu slipper jag tänka alls på att köpa nytt eller optimera garderoben. Garderobsbudgeten för hösten blev struken i och med jobbslutet men eftersom kapselgarderob infördes redan i början av september märkte jag knappt av mitt ofrivilliga köpstopp. Nu har jag inte köpt några kläder sedan i april men jag saknar inget. Jag har bytt till mitt en kofta samt fått en kofta av min svägerska Docksjö så min garderob är välfylld som vanligt. Det kommer ta åratal innan jag verkligen behöver något i klädväg.

Pyssel

Inget scrappat blev det alls. Har en teori om att det är för att min ordning bland pysselsakerna just nu är ytterst bristfällig. Kanske måste det ordnas för att inspirationen ska komma?

Stickningen

Ramonan blev klar men har inte erövrats som favorit än. Tycker den sticks så himla mycket fast garnet heter ”super soft”. Nästa gång ska jag ta ett babygarn!

Min första hjärtekatt är ännu arm- och benlös, svans har han ingen heller stackarn! Hade så bra flyt men sen insåg jag att restgarnet inte skulle räcka till att ha samma färg på alla armar och ben så tappade jag styrfart en aning. Har bestämt mig för att sticka lite med olika färger istället men då krävs det att jag trasslar ur hjärtegrynets ”stickning” och det känns som ett oöverstigerligt projekt.

Garn till restgarnströjan samlar jag hela tiden men har inte börjat än.

Just nu sitter ännu en Fairy Web på stickorna och lillkusinen la in en beställning: MINNNNN!! så jag lär hålla på med några sånna ett tag fram över.

Bloggen

Egentligen hade jag hoppats på mer bloggande i år men jag vill inte döda något som är roligt med måsten. Jag försöker att inte vara för hård mot mig själv.

Jag är så glad över att äntligen ha träffat en blogg-kollega i verkliga livet och hoppas att Eva-Maria och jag kan ta fler fikor och snacka livet och bloggen och sådana viktigheter.

 

 

Ett fint år har det varit på många sätt! Om en vecka eller så tänker jag att jag ska skriva nya mål för 2016. Hur har ni haft det? Någon mer som vill bjuda på en sammanfattning?

6 tankar om “Året som gick

  1. Låter som att du haft ett spännande år. Kul att det löste sig så bra med jobbet.
    Det där med att hitta tid och rätt anda till pyssel är en ständig svårighet.

  2. Och kanske hänger de två också ihop? Har man inte tillräckligt med tid (och många pyssel kräver ju rejält med tid) så finns inte heller lusten. Jag hindras ofta av att startsträckan är så lång. Plocka fram allt, inte hinna klart, måste plocka bort ändå för bordet inte kan vara ockuperat hela tiden… Ett pysselrum kanske är det optimala men det kräver ju ett dedikerat rum…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s