Återvinningsskåpet

bild 1-7

Vårt återvinningsskåp innan veckan började. Helt fullt med återvinning av olika slag och stor risk för ras från första hyllan.

Egentligen handlade detta ju mest om att tömma själva skåpet och städa ur det lite men det visade sig vara en större uppgift än jag trodde. Nu är skåpet tömt men än är allt inte ute ut huset. Eftersom det var svårt att komma loss för att åka till tippen den här veckan använde jag mig av ett annat av Eva-Marias råd: planera in i kalendern när du ska göra det. Så nu är det bokat och så länge tömde jag allt det andra. Samt skickade iväg de sista Ellas´s klämmisarna till Terra Cycle. De hade legat där nästan ett år upptäckte jag. Skönt att bli av med dem.

Nu ser det istället ut såhär i skåpet:

bild 1-6

På övre hyllan har vi en låda för batterier, en för färgpatroner (som vi lämnar till Clas Ohlson och får 10 kr per patron för) en apotekspåse för gammal medicin, en låda med elskrot (just nu vår totalhavererade stavmixer) och en gammal skokartong för lampor och annat farligt avfall. (I glasburken är det en krossad lampa) Här får också plats pant och mörkt och klart glas.

bild 2-6

På undervåningen en korg för plast och tre papperskassar för tidningar, pappersförpackningar och metall.

Nu är vår plan att vi ska ta ut återvinningen lite oftare så att skåpet inte blir så där fullt igen. Det borde ju vara lätt, vi har sorteringskärl utanför på gården så det är ju bara att gå ner. Jaja, nya tag från och med nu!

Hur har det gått för er andra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s