Rensa ut – strumpor

Nu är det dags att börja med garderoben. Kanske det största rensningsområdet i ens hem, för mig är det ett av de större i alla fall. Som tur är har Eva-Maria delat upp de olika klädkategorierna i mindre, mer överskådliga delområden. Den här veckan börjar vi lätt, med strumplådan. I min strumplåda finns det redan tre små lådor  som delar av så inte allt hamnar i en enda röra, samt några påsar för finare strumpor. Jag har delat upp mina strumpor såhär:

 • vanliga strumpor jag har till vardags och till träning, blandade färger
 • ankelstrumpor och steps till låga sommarskor, blandade färger
 • strumpbyxor av tjockare modell som jag har till vardags
 • stay-ups, svarta och beiga.
 • tunna strumpbyxor, svarta och beiga.
 • stödstrumpor

Strumpor, ankelsockar och steps har jag förvarade i sina par. Strumpbyxor brukar jag knyta ihop innan jag lägger dem i lådan. Då blir det lättare att se samt att hitta ett komplett par. Min sambo kör en annan variant. Han köper bara likadana svarta strumpor, då matchar alla med varandra och han behöver inte para ihop dem med rätt kompis innan de åker ner i lådan. Han har sina på en avlång hög istället.

Ur rensningssynpunkt borde jag se över lådan med ankelsockar. Dessa används mycket sällan nu för tiden. Jag vet inte riktigt varför för innan var de mina favoriter. Troligen för att jag inte har sådana skor så ofta längre. Stay-ups använder jag inte heller längre och det finns anledning att tro att de inte är så fina längre samt inte i par. Dem ska jag alltså se över.

Jag har också en låda med raggsockar och sovsockar i mitt sängbord. Det passar bra att ha dem där tycker jag eftersom jag gärna vill ta på raggsockar innan jag sätter ner fötterna på det kalla golvet på morgonen. Samt ha nära till att ta fram ett par sovsockar om jag fryser på natten. Dessutom gör detta system att jag inte kan ha en låda med överblivet trams i sängbordet utan tvingas sortera upp det och lägga det på sin plats.

Nästa vecka blir det garderobsrens och kapselbyte!

Detta är ett inlägg i en serie som följer boken Rensa Ut & lev lättare av Eva-Maria Karlander

2 tankar om “Rensa ut – strumpor

 1. Allt eftersom mina strumpbyxor slitits så fick jag vid jul ingivelsen att plocka fram ett par röda stayups att ha på julfesten. Trodde jag ja, jag hann inte mer än ut på gatan så hade glidit ner längs hela benen. De paren fick åka i klädåtervinningen men jag sparade två par som var lite nyare. De testade jag inför ett bröllop vi skulle på i helgen, samma resultat så de är med på februaris UT-lista. Jag borde egentligen rensa lite mer, tänkte se över garderoben i sin helhet när jag byter till vårkapseln tror jag, har bland annat en del färgade leggings som mkt sällan används.

  Jag kör btw nästan som din make, har dock två sorters svarta strumpor, en sort är lite mjukare/finare och passar bättre till leggings då de inte har så markant resår och de andra passar bättre till vanliga byxor. Parar dock alltid ihop av gammal vana även om det skulle vara lika lätt att bara ta två lika strumpor (det är ca 50/50 i strumplådan mellan sorterna så lätt att få rätt).

 2. Dåliga strumpbyxor och strumpor kan verkligen göra dagen sur för en, som med dina som åkte ned, så tänker man bara på att de är obekväma hela tiden och går och drar i dem. Nä, hellre ut med dem som du gjorde! Har också redan slängt ut ett helt gäng och ska fortsätta i samma anda så fort jag hittar usla i lådan igen.
  Hade ett tag tre par med för hård resår i skaftet så där så man får märken och skav. Nu har hjärtegrynet dem som bandage när han leker doktor, mycket bättre användningsområde för dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s