Rensa ut – skor

Nu kommer en svår kategori för mig – skor. Jag har haft extremt många par skor och har rensat och rensat tycker jag, men när jag nu summerar är det galet många par kvar, ändå! Jag gjorde en inventering på alla mina skor för två år sedan och hade då 42 par! Jag inbillar mig att jag gjort mig av med många sedan dess och när jag läser den listan är det många par jag inte ens mins så de måste ju skänkts bort.

Nu har jag dessa:

Vardagsskor

2 par vår/höst kängor utan foder, ena rosa, andra svarta

1 par marinblå sneakers

1 par sandaler

1 par gympaskor

2 par gummistövlar

1 par vinterskor

4 par flippflopp i olika färger, alla köpta i Brasilien 2006 så kvalitén är det absolut inget fel på! Köpte många par eftersom jag trodde de skulle gå åt, men alla håller än, förvånande nog.

Finskor

4 par svarta pumps i olika utföranden, ett par lack, ett par matta och två par vanliga med olika klackhöjd. Alla flitigt använda i jobbsammanhang.

1 par svarta klackskor för fingående

1 par grå klackskor, också för fingående

1 par marinblå sandaletter, somriga för storstadsbesök. Denna aktivitet förekom eventuellt lite mer frekvent i mitt liv för ett par år sedan. De finns kvar mest för att drömmen om storstadsstrosandet fortfarande lever.

1 par lila pumps – mina go-to så fort jag slipper klädkod svart.

1 par rosametallic klackskor. Typiska sittskor. Kanske vid nästa Nobelfest? (ehh??)

1 par silverkilklackar. Sommarens komplement till sandalerna.

1 par rosa ballerina. Ska ha på ett bröllop i sommar.

1 par bruna plastsandaletter. Plastskor, vilket skämt.

Övriga

2 par prydnadsskor, ett par från min barndom och ett par från min mammas

1 par mjuka svarta dansskor. Använder aldrig och har inte gjort på minst 10 år.

1 par guldiga sambaskor med 10 cm klack. Dansrelik.

1 par tofflor som används endast som utlåningsinneskor när min mamma är här

 

Det summeras till totalt 12 par vardagsskor, 12 par finskor och 5 övriga. Sammanlagt 29 par skor. Betydligt bättre än förra gångens 42 par alltså men fortfarande långt från något slags perfekt set.

Jag använder mina finskor som inredningsfeature i vårt sovrum men faktiskt har jag ett par för mycket för att få plats på hyllan. De står liksom bredvid och det är inte lika snyggt. Ett par ska ut så småningom. Egentligen kanske inte den här sortens förvaring är optimal för skornas hållbarhet men för mina ögon är den en fröjd.

IMG_20160321_224643

En blixtig bild på hur min finskoförvaring ser ut. Skorna hänger på en taklist jag monterat en bit upp på väggen istället för alldeles under taket som tänkt. 

Silverkilklackarna gör sin sista säsong från och med när vädret tillåtet, förra året använde jag kilklackar nästan hela för- och sensommaren och jag förutspår att de inte kommer klara mer än en sommar eftersom de redan är slitna.

De svarta dansskorna jag har kvar ska jag nog prova att sälja med Sellpy. Har varit nyfiken på deras tjänst ett tag men inte hittat några lämpliga kläder hemma att prova på. Det ska ju tydligen vara lite finare märken för att det ska vara lönt och sådana har jag mycket få av. Det samma gäller för de bruna plastsandaletterna, kanske går de också att sälja? Båda paren hamnar i Sellpy-påsen alltså!

Sambaskorna har jag nu bestämt att jag ska måla på samma sätt som jag gjorde med väskan. De kommer bli en riktigt snygg kombo!

Sen har vi ju skoputsgrejer och andra tillbehör också. Jag ärvde min morfars skoputslåda i somras och den var full med skoputsmedel och liknande som alla var minst 20 år gamla. Intorkade och helt ur tiden. För ett par veckor sedan kom jag äntligen iväg med alltihop till farligt-avfall-bilen och har sen fyllt lådan med de skogrejer vi hade hemma. Nu står den i hallen, redo att assistera vid varje putsingivelse. Jag putsar skorna när jag ställer undan dem för säsongen men önskar att jag gjort det oftare än så, de blir ju så fina varje gång!

Vi har inga andra skodon som pjäxor i vår ägo. Men har man det kanske även dessa får en genomgång den här veckan.

Detta är ett inlägg i en serie som följer boken Rensa Ut & lev lättare av Eva-Maria Karlander. 

5 tankar om “Rensa ut – skor

 1. Vilken läcker skoförvaring! Verkligen fin och även praktisk när man ser skorna direkt och slipper rota i en stökig hylla. Glad Påsk! Kram Eva Maria

 2. Tack! Ja, jag vet ju alltid vad jag har när de hänger så 🙂
  Glad påsk till er med! Hade nog behövt ägna den åt att rensa lite till! Hur gick det mer ert skorens? Såg på instagram 🙂

 3. Håller med, vilken fin skoförvaring! Gör ju som du påpekar att man automatiskt märker om det blivit något par för mycket. Skorna längst till vänster är supervackra! Kanske t.o.m. värda om det trillar ner skor från andra änden 😉

 4. Smart skohållare!
  Jag måste göra något åt skoförvaringen, allt står på allt inne i garderoben nu vilket inte direkt bidrar till att hålla dem i gott skick eller att de alla får komma ut på promenad…

 5. Tack!
  Nu står 3 par vårskor framme i hallen och 10 par finskor framme såhär i sovrummet (8 på listen ett par bredvid och ett par ovanpå en tavla) de som är bortplockade är säsongsskor endast. Funkar bra för mig, annars blir det som du säger, de används inte för jag glömmer att jag har dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s