Söndagsutflykt – Tirups örtagård

gargoyle

Välkomnande gargoyle vid ingången från parkeringen. 

I dag var vi på en så trevlig utflykt söndagsutflykt. Eftersom vi fortfarande väntar på bebisens ankomst vågade vi inte ge oss iväg allt för långt men ville ändå gärna åka på något litet äventyr. Efter en snabb googling hittade jag Tirups örtagård. Det såg så fint ut på bilderna och verkade vara lagom långt bort för oss att vi bestämde att det skulle bli både lunch och fika där. När vi väl kom fram var det som att gå in i en oas av vackra blommor, statyer och genomtänkta små hörnor att kika in i.

ga%cc%8ang

Örter och växter på rad i örtagården. Dagen till ära var det dessutom rea och jag ville genast köpa allt. Sedan kom jag på att vi inte har någon trädgård… 

Att vi aldrig varit på detta fantastiska ställa förut verkade helt obegripligt! Vi strosade länge i örtagården och tittade på allt. Så kom vi ut på gårdsplanen och hittade ännu fler statyer och små hörnor. Samt ett äppelträd i trä där man kunde kasta prick med tygäpplen. Hjärtegrynet roade sig länge där. Så gick vi runt huset och hittade hela den fina trädgården där man skulle sitta och fika. Små bord och stolar utställda på olika platser, under ett träd, på en liten grusad plats mellan planteringarna, under en pergola. Så fint och genomtänkt!

kula

Små vackerheter utställda överallt i trädgården och örtagården. 

Som om inte det vore nog fanns det efter hela fikaträdgården ett stort område med uppbyggda gungor, klätterställningar, balansrep, kullar att springa i och stockar att leka på. Allt i trä och rep och så välgjort! (samt inhägnat med staket ut mot åkrar och vägar, alla lekplatser borde vara omgärdade med staket, så skönt för nojiga föräldrar och andra vuxna)

lekplats4

Gungrep på lekplatsen.

lekplats5

Och balansstubbar samt klätteranordning i bakgrunden. 

Vi sprang runt och provade allt med hjärtegrynet i spetsen. När vi efter en lång stund lekt klart väntade lunch i det fina fiket. Tomatsoppa, husets hamburgare och barntoast beställdes in och var klart på en liten stund (dock efter en lång lång kö. Men förstår att alla ville hit en sådan fin dag som denna) Allt smakade bra och glutenfritt bröd kunde vi få utan problem.

Vi satt under ett dignande äppelträd i halvskugga men för kaffe på maten flyttade vi ut i den varma septembersolen. Kaffe och äppelkaka beställdes. Inget glutenfritt fanns att fika med så jag tog varm choklad, det är ju liksom både sött och varm dricka i ett så det passade mig fint. Men kanske hade det varit läge att ha en glutenfri äppelkaka? Det fanns ju ändå fyra sorters äppelkakor eftersom det var äppelhelg. Såg dock att de haft både italienska tryfflar samt raw cheesecake men att formarna var tomma. Kanske hade vi bara lite dålig tajming.

Under en pergola hade ett helt gäng barn barnkalas med grillad korv och festis. Efter en stund såg jag att de gick bort mot lekområdet och att det där fanns uppdukat massa lekgrejer. Den barnkalasidéen spar jag inför framtiden, så trevligt att ha kalas på ett sådant ställe om man inte själv har en trädgård.

Allt som allt var detta en fantastisk liten pärla som vi gärna kommer tillbaka till!

 

7 tankar om “Söndagsutflykt – Tirups örtagård

  1. Vi har cykelavstånd till Tirups och är nog där minst en gång om året. Jag gillar idén men blir ofta besviken på caféet. Kön är alltid lång, saker är alltid slut och inte alltid är det jättegott. Men väldigt mysigt så vi kommer ändå alltid tillbaka.

  2. Lång kö kan jag verkligen skriva under på! Jag var även dum nog att insistera på att vi köpte fika efter alla ätit klart och inte direkt eftersom jag då tänkte att det skulle bli svårt att motivera lillen till att verkligen äta sin mat. Vi fick alltså stå i den där evighets-kön två gånger. Älskade dock trädgården och omgivningarna så var beredd att förlåta allt annat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s