3 tips för en smidigare bebistid

img_20161121_093123

Virkad filt från min sambos barndom, sovsäck Snoozy samt stickad filt jag gjorde till hjärtegrynet efter Dropsmönstret Princess Chantilly. 

  • Om du vill få bebisen att somna i famnen med sedan lägga hen i sängen eller dylikt, ha då bebisen insvept i en filt eller sovsäck när du vaggar i famnen. Då slipper du lägga ner hen på kallt och läskigt underlag och chansen att bebisen fortsätter sova trots platsbytet är större. Samma sak om du vill ge bebisen till en annan famn.
  • Varje gång du ska byta blöja, prova att hålla bebisen över handfatet en stund. Om hen brukar kissa eller bajsa på skötbordet får du då istället det i handfatet vilket är lättare att bara skölja bort och massor med tvätt kan sparas. Eventuellt också blöjor. Jag tvättar bebisens rumpa med ljummet vatten över handfatet varje morgon och då slipper jag dels tvätta massor med tvättlappar och handduken på skötbordet kan vara på nästan en vecka. En del kanske tycker det är äckligt med babybajs i handfatet men än så länge känns det okej för oss. Troligen kommer vi tänka om när bebisen börjar äta mat. Dessutom bidrar detta till att jag skurar ur handfatet med såpa betydligt oftare än jag gjorde innan så jag skulle snarare säga att för oss är det frächare! När bebisen kan sitta själv kan man ta pottan istället. Läs på om EC eller blöjfri bebis för mer detaljerade tips.
  • Ha små frottélappar liggande lite överallt hemma för att lätt kunna ta en när det kräks eller spottas mjölk eller dylikt. Vi klippte sönder ett par trasiga handdukar inför att hjärtegrynet kom och hade sedan en lapp i varje ficka och minst en i varje rum. Byt ut och tvätta dem ofta men samla inte bara in dem utan att lägga ut nya, det får man alltid ångra! Används med fördel till att torka blöta cykelsadlar eller städa med efter bebistiden är slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s