Slut i tuben! Eller?

Slut på tandkrämen! Eller? När man klämmer och trycker och mosar lite verkar det alltid som att man kan få ut lite lite till. Lagom för en tandborstning till, slipper springa till Ica klockan tio för att tandkrämen är slut. Och så glömmer man dagen efter också! Men då går det ändå på något sätt att få ut lite till, kanske får man vara två då som klämmer och knixar. Min pappa har alltid klippt upp tuberna för att få ut det sista. När jag var tonåring tyckte jag att det verkade snålt, inte kunde det vara så mycket kvar där i att det var värt att kleta med tandkräm överallt? Men nu vet jag bättre. När jag klipper upp våra tuber efter att ha klämt och tryckt i en vecka efter att resten av familjen kategoriserat tuben som slut kan jag ofta borsta en vecka till! Dessutom utan att kladda med tandkräm på utsidan av tuben och borsta med uttorkad tandkräm.

När jag klipper upp använder jag först tandkrämen som hamnar i den avklippta biten, då kladdar det inte när jag använder den som lock. Dessutom torkar kvarvarande tandkräm inte ut som tuben hela tiden är försluten.

Min senaste underlagskräm var också på tub. Tråkigt med plastförpackning tänkte jag först men när jag fattat att jag kunde använde det sista sista i förpackningen genom att klippa upp den i nästan två veckor ändrade jag mig. Det går ju aldrig med en pumpflaska!

I vårt badrum just nu:

IMG_20160225_225947

Annons

9 tankar om “Slut i tuben! Eller?

 1. Sådär ser det ofta ut bland mina cremer å tuber med. Klart man ska använda upp allt, det är ju smart INTE snålt 🙂
  Jämför med om man alltid skulle slänga de sista tre brödskivorna från varje bröd eller de sista tre centimetrarna ur alla flaskor (diskmedel saft, sköljmedel, parfym, öl osv).

 2. Jag blir alltid förvånad över hur mycket som finns kvar! Minst som tre brödskivor i varje påse, och de skulle man ju aldrig slänga! Samma sak i många mejeriproduktsförpackningar. Där står jag med slickepotten och skrapar i gräddpaketet för att få med allt. 🙂

 3. Jag följer ju också Rensa ut och är egentligen förbi badrumsskåpet, men hittade ändå lite produkter där som innehåller ämnen som jag inte vill ha att göra med – varken miljömässigt eller hälsomässigt. Nu är frågan: vart gör jag mig av med dessa? (Det är inte apoteksprodukter som kan lämnas där.) Jag ser ju ditt miljöintresse och tänkte att du kanske har kunskap om sånt.

 4. Hmm, inte helt lätt. Är det nagellack eller borttagningsmedel ska de till farligt avfall. Även hårspray och andra sprayflaskor ska dit. Men är det bara typ solkräm och lotion man inte vill använda är det svårare. Förpackningen ska ju helst återvinnas och allt med dåligt innehåll vill man ju helst inte ha ner i avloppet eftersom reningsverken inte kan ta hand om de farliga ämnena i dessa. Jag hade tömt flaskorna i soporna (för då hamnar de i förbränningsverk som har mycket bättre system för rening av både rök och aska) och sedan återvunnit flaskorna i plaståtervinningen. (Om de inte var av glas så klart) Om det går kan man ju skrapa ur flaskan med typ en slickepott eller hushållspapper så man får med så mycket som möjligt och sedan skrapa av/slänga pappret i soporna.
  Vad tror du om detta? Låter det rimligt?

 5. Tack! Det är plastförpackningar och också plast smälts ju ner, så kanske gör det inte så mycket att det är lite kvar i förpackningen.
  Det är ju skrämmande egentligen att så många omedvetet använder produkter med farliga ämnen som sedan rinner rakt ner i avloppsvattnet när man tvättar sig (för att inte tala om det som går rakt in i kroppen…). De produkter det handlar om här har dessutom saluförts som ”naturliga” och då tror man ju att de är ok. Numera köper jag allt sådant på Apoteket och hoppas att de då är ”rena” från sådant som kan skada hälsa och miljö.

 6. Ja numera klipper jag alltid upp tandkrämstuber och borstar på några dagar till 🙂
  Och schampoflaskor går att dryga ut bottensatsen med lite vatten så blir det någon tvätt till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s