Tygblöjor – tillbehör

Snappi – är en lös fästanordning för att fästa ihop vikblöjor eller prefolds. Den är gjord av en strechig plast och har hakar på undersidan av de tre armarna.

Vikblöja med snappi

Wetbag – en påse gjord av PUL-tyg som är tät för vätska och därför passar bra att förvara använda tygblöjor i på väg hem eller i väntan på tvätt. Också utmärkt för att förvara andra saker som är blöta, som badkläder eller kläder som blivit blöta av vattenlek på förskolan. Eller saker som inte ska bli blöta, som extra kläder, filten under vagnen osv. Helt enkelt en alldeles utmärkt påse som skulle komma till användning i alla barnfamiljer. Påsarna finns både med dragsko och dragkedja och i alla möjliga storlekar. Vi har en liten som är perfekt för ett ombyte och en stor som vi haft för använda blöjor på utflykt. Nu kommer den att förvandlas till badklädespåse efter att ha åkt ett varv i tvättmaskinen.

Påsarna kan tvättas i maskin precis som tygblöjorna. Ibland när man köper blöjor kommer de i en liten wetbag. Så var det med den lilla påsen på bilden, den är av samma tyg som en av våra AiO och kom med när jag köpte den.

Rispapper – ett tunt papper av risstärkelse som man kan lägga i blöjan och använda för att lättare ta ut bajs. Passar bra för barn som bajsar ofta och löst och underlättar hanteringen. Papprets lyfts ut, töms i toan (om det går) och slängs sedan i soporna. Man kan kompostera rispappret men i Sverige är det inte tillåtet att lägga mänsklig avföring i komposten av smittskyddsskäl.

Har det bara kommit kiss på pappret kan man skölja ur det och låta torka och sedan använda igen.

Vissa barn tål inte att ha rispappret mot huden och får utslag, som mitt barn.

Papprena kommer på rulle och rivs av efter perforering.

Såhär ser det ut när pappret är vikt runt tungorna på en AiO.

En tanke på “Tygblöjor – tillbehör

  1. Pingback: Tygblöjor – start | Händelsevis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s