Årsuppdatering

Bloggen tog visst ett sommarlov på flera veckor utan att jag ens märkte att tiden gick. Trodde jag skulle vilja skriva massor under ledigheten men tji fick jag. Nu är ju sommaren på intet sätt slut, i alla fall inte här i Malmö, men vardagen börjar så smått komma tillbaka. Jag tänkte att en uppdatering på nyårsmålen var på sin plats. Även om mer än halvtid gått tycker jag det känns skönt att stämma av inför ny termin snarare än inför nytt halvår. Nu ska vi se.

Jobbet

Trogen mitt löfte sa jag upp mig och slutade i maj pendla till Karlskrona. Det var det bästa beslut jag tagit på mycket länge! Ser fram emot en lugnare höst med mer familjetid, energi och bättre hälsa. Eftersom jag ska läsa klart min master till hösten är inte jobbsökandet så akut just nu.

Skolan

Känns kul att börja igen om tre veckor. Nu kommer jag ha kraft att slutföra och äntligen bli klar!

Ekonomin

Än så länge är det ingen fara där. Vi vet ju inte än hur det kommer bli med jobb för mig under hösten så vi håller lite hårdare i pengarna än vanligt. Vi har inte gjort några mer förändringar i ekonomin sedan årsskiftet och de vi redan gjort ser ut att falla bra ut.

Dagen till ära har min sambo lyckats sälja sin första pryl på blocket och jag tror han är lite biten av blocketbacillen. Kanske blir det en oväntad kassako?

Jag ska ta tag i det där ekonomiinlägget jag tänk på länge nu. Mycket har ändrats sedan vår senaste budget.

Hemmet

Vi smårensar lite hela tiden och det blir lättare och lättare. Fortfarande har vi dock en lång väg att vandra.

Inga av de saker jag skrev att vi skulle skaffa har blivit skaffade än. Kanske behöver vi dem ändå inte?

Huset

Vi har ensats om att titta efter ett radhus i ett utvalt område här i närheten. Kommer det något så ska vi gå på visningen. Inget ledigt än dock men jag bevakar noga.

Hälsan

Efter en stor svacka strax innan sommaren är jag åter på banan! Känner mig starkare och friskare än på länge och hoppas att det är här för att stanna.

Jag har hittat en bra balans med kosten tycker jag och klarar nu även att dricka kaffe någon gång eller ta en macka på kvällen. Magen är gladare och huden klarare.

Jag småtränade lite under våren men det var egentligen inget att tala om. Ett pass här och ett pass där. I slutet på semestern vågade jag mig ut i löpspåret igen och sprang 6 km utan att ens blinka! (typ) Nu har jag sprungit 2 gånger i veckan och tränat yoga på ribban 1 gång i veckan i ett par veckor. Det får jag ändå räkna som att jag börjat träna 🙂 Har två träningspass inbokade i veckan med. Känns härligt!

Vännerna och familjen han jag se ganska mycket av under semestern men det är ju ett undantagstillstånd. Under hösten ska jag satsa på att planera in fler träffar även på vanliga dagar. Tror det är bra för mig.

Sömnen är mycket bättre nu och semestern erbjöd mycket vila. Hoppas att det håller i sig under hösten.

Garderoben

Kläder slits ut på löpande band nu och jag klipper av, syr om, återvinner, lagar som bara den. Några nyförvärv har fått ersätta men inte lika många som åkt ut.

Budgeten på 4000:- för våren har just gått åt och i det stora hela är jag nöjd med hur jag spenderat den. Någon miss jag grämer mig lite över men det är ju inte lönt. Höstens budget på 4000:- är dock indragen på grund av arbetslösheten. Men jag tror inte att det blir några problem att klara mig ändå. Får jag några extra kassatillskott kommer jag kanske använda lite till kläder men inget behov är akut.

Pyssel

Klippboken blev klar och överlämnad men några scrapbooks är ännu inte scrappade. Kanske när mörkret faller till hösten?

Stickningen

Ramonan är nästan klar. Egentligen är det fånigt att den inte är helt klar för den har legat i flera månader orörd fast det bara är pyttelite kvar att sticka.

Hjärtekatterna är inte påbörjade och inget annat har stickats eller virkats sedan disktrasorna. Mer av det till hösten!

Bloggen

Under de många veckorna som inget skrivits här har desto mer tankearbete förekommit. Jag har mycket jag vill sätta på pränt men lovar ingen frekvens efter senaste experimentet med blogglöften.

 

Hoppas ni alla haft en bra semester!

5 tankar om “Årsuppdatering

  1. Låter som att du hunnit med mycket, och visst kan det vara skönt att ha lite blogg-semester ibland. Kul att du ska göra färdigt mastern, bra med sporrar att göra färdigt något. 🙂

  2. Kul att se ett nytt inlägg från dig! Gott att höra att sommaren himma i Malmööö varit bra. Bra med uppföljning av målen, alltid nyttigt! Vilket ämne är din master i, eller borde jag veta det?

  3. Pingback: Året som gick | Händelsevis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s